Guguluf marmorat cu mascarpone

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Iul 2010 | 7100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3oua
  • 100 grame unt
  • o cana faina
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri branza vaci
  • o cana zahar
  • zahar vanilat.
  • 200 gr zahar pudra
  • un albus ou
  • 2 linguri lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf marmorat cu mascarpone:

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire).
Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat  si mascarponele amestecat cu branza de vaci.
In forma de guguluf , unsa cu unt si presarata cu zahar, se toarna cam 3/4 din compozitie.
In restul se amesteca cacaua, omogenizand.
Se toarna peste aluatul deja asezat in forma, "amestecand" fara a obtine o compozitie uniforma ca si culoare, (trebuie sa obtinem aspectul de marmorat).
Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mare pt 15 min, apoi se scade focul la mijlociu si mai lasam aprox. 20 min.(depinde de cuptor, mai bine verificati)

Preparam glazura:

batem albusul de ou, nu mult, si adaugam apoi zaharul pudra si zeama de lamaie amestecand bine, bine.

Turnam peste prajitura si-o lasam sa se usuce(cine are rabdare, nu eu :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf marmorat cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Sylvia 1

22.07.2010, 16:39

Gaby am revenit in forta bucataresc toata ziua, sa am numai timp sa si postez. Am venit incantata din vacanta in primul rand ca nu am pus nici un kg in plus

gaby_duceag 1

22.07.2010, 20:59

braaavo. asteptam noile retete

diaconta 1

10.08.2010, 21:27

musai sa-mi dai si mie o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,turnata,, cu mere